Reacties op overlijden Harry Muskee

ASSEN - In Drenthe is geschokt gereageerd op het overlijden van blueslegende Harry Muskee. Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar vindt het een groot verlies voor Drenthe.

Het provinciebestuur laat weten te treuren en dat de Cultureel ambassadeur een grote betekenis heeft gehad voor de Nederlandse popmuziek en voor de Drentse cultuur en blues in het bijzonder.

Muzikant Daniël Lohues: "Er is een heel bijzondere man uit de tijd gekomen. Harry was een lieve man en een ontzettend goede zanger. De laatste tien jaar zijn we vrienden geworden. We komen allebei uit Drenthe, dan kom je elkaar wel eens tegen. We lagen elkaar goed. Op een gegeven moment vroeg hij of ik met hem een plaat wilde maken, Cats Lost. De laatste weken ben ik veel bij hem geweest. We zouden de opvolger voor dat album deze maandopnemen. Alle nummers zijn af. Hij was een trotse plattelander."

Goede vriend en mede-programmamaker Albert Haar over de dood van Muskee: "Harry heeft Drenthe op de kaart gezet. Dat is het meest wezenlijke. Niemand wist waar Grolloo lag."

Twitter

Op het overlijden van Harry Muskee komen ook via Twitter veel reacties binnen.

Boerenrockband Mooi Wark: "Harry Muskee overleden #held RIP"

DJ/Muziekkenner Jan Douwe Kroeske: "Muskee heeft met Cuby iets losgemaakt in de Nederlandse popmuziek dat er tot die tijd niet was."

Zanger Rob de Nijs: "Wat een schok, rust zacht man."

Schrijver/muzikant Nico Dijkshoorn: "Kolere. Hoorde onlangs nog ontroerende
radioreportage over Cuby."

Muziekkenner Leo Blokhuis: ''Ach... Held... Hoorde onlangs in Drenthe al dat hij goed ziek was.''

Condoleanceregister

Inmiddels is er ook een officieel online condoleanceregister geopend. Ook hier komen veel reacties binnen. Tot dinsdagmiddag zijn er ruim 1.300 reacties binnengekomen.

Lees ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.