Harry Muskee (70) overleden

PROVINCIE - Blueslegende Harry Muskee is maandagavond overleden, dat heeft zijn goede vriend en collega-programmamaker Albert Haar bekend gemaakt. Muskee had al enige tijd kanker.

Harry Muskee werd bekend met Cuby and the Blizzards. Deze bluesgroep ontstond in 1964 uit de beatgroep "The Rocking Strings". Naast Harry Muskee maakten onder anderen ook Herman Brood en Eelco Gelling deel uit van Cuby and the Blizzards. Die band brak nationaal en internationaal door in 1965. Er verschenen verschillende albums, waaronder Desolation uit 1966 en Groeten uit Grolloo in 1967. Grolloo was op dat moment de thuisbasis van de band. In de boerderij waar Muskee toen woonde is nu het Harry Muskee Museum gevestigd. Naast voorman van Cuby & The Blizzards is Harry Muskee in Drenthe ook bekend van RTV Drenthe's muziekprogramma Harry's Blues. In het kader van dit programma maakte Muskee samen met Albert Haar twee keer een reis naar Amerika, op zoek naar de roots van de blues.


Korte tijd geleden werd nog ter ere van Muskee's 70ste verjaardag voor het eerst het festival Groeten uit Grolloo gehouden. Ook maakte RTV Drenthe de muziekspecial Jongens van het Noorden - Back Home, waarin jonge muzikanten nummers van Harry Muskee bewerkten en vertolkten.

Harry Muskee kreeg in zijn leven diverse onderscheidingen, waaronder een gouden harp, een edison en een koninklijke onderscheiding. In juni 2011 kreeg Muskee nog een gouden plaat voor zijn cd Groeten uit Grolloo 2. Harry Muskee is 70 jaar geworden.

RTV Drenthe besteedt dinsdag op radio, televisie en internet uitgebreid aandacht aan het overlijden van Muskee.

Lees ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.