Hake: "Roer moet om bij ons"

VOETBAL - FC Emmen sluit vrijdagavond in Leeuwarden de dramatisch verlopen eerste periode af tegen Cambuur, de huidige nummer 4 van de Jupiler League.
De cijfers van FC Emmen - 7 wedstrijden en 1 punt - liegen er niet om en trainer René Hake liet daags voor de krachtmeting in de Friese hoofdstad weten dat het roer om moet en de kans dan ook groot is dat het elftal op een aantal posities zal worden gewijzigd.

"Datgene wat we de afgelopen weken gepresteerd hebben is natuurlijk onder de maat. Dat wil niet zeggen dat we over alle spelers ontevreden zijn, maar we zullen wat moeten doen om iets te creëren binnen deze groep", aldus Hake die zal vasthouden aan het systeem (4-3-3), maar wel een aantal nieuwe namen in de basis laat beginnen.

Michael Mravec zal daar één van zijn. De 24-jarige Slowaak, die een sterke indruk maakte tijdens de voorbereiding maar daarna mede vanwege een blessure terugviel, is volgens Hake klaar om te spelen. "Hij heeft laten zien dat hij er klaar voor is. Waar hij zal spelen is nog onduidelijk. Op het middenveld is een mogelijkheid, maar ook centraal achterin." Dat laatste is zeker een reële optie, waardoor een andere nieuweling Mathieu Bemba zijn debuut in de basis kan maken als controleur op het middenveld.

"Bemba is stukken fitter dan hij de afgelopen weken was. In de bekerwedstrijd tegen Eindhoven viel hij al in, maar een dag later kreeg hij toch een lichte terugslag waardoor we het vorige week tegen Volendam niet aandurfden met hem. Het risico dat we hem langdurig kwijt zijn wilde ik niet lopen. Of hij fit genoeg is om tegen Cambuur te spelen? Hij is nog niet 100%, maar ik denk wel dat hij een heel groot gedeelte van de wedstrijd van veel waarde kan zijn."

Het duel Cambuur - Emmen is zoals altijd live te volgen op Radio Drenthe, vanaf 20.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.