College Tynaarlo opgestapt

TYNAARLO - Het college van B&W in Tynaarlo is opgestapt. Dat heeft PvdA-wethouder Henk Kosmeijer dinsdagmiddag bevestigd.

De reden voor het uiteenvallen is een conflict tussen collegepartijen PvdA en VVD. Kosmeijer en zijn VVD-collega Hofstra kunnen het niet eens worden over het oplossen van financiële problemen. Het is ook algemeen bekend dat de twee ook persoonlijk niet met elkaar overweg kunnen.

'Onverantwoord'

"Het is onverantwoord om in deze financieel slechte tijden het college op te blazen". Daarmee reageert VVD-wethouder Nina Hofstra op de crisis in de gemeente Tynaarlo. Collegepartijen PvdA, Groenlinks en CDA hebben Hofstra dinsdagochtend gevraagd om op te stappen, maar zij heeft dit geweigerd. Volgens de andere partijen voert Nina Hofstra een te behouden beleid. Zelf ontkent zij dit.

'Geen verrassing'

Het college heeft eerder al eens onder een externe voorzitter vergaderd. De PvdA-fractievoorzitter Albert Kalk vindt het opstappen van het college geen verrassing. Gezienus Pieters, fractievoorzitter van de VVD, verklaart dat er een verschil van mening is over wat financieel verantwoord bestuur is.

Verklaring

Het college komt dinsdagavond in het gemeentehuis in Vries met een verklaring.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.