Teijin Aramid introduceert 'supertape' Endumax

EMMEN - Het Japanse bedrijf Teijin Aramid heeft woensdagmiddag een nieuwe fabriek in Emmen geopend.
Daarin produceert de fabrikant van het succesvolle twaron-vezel een zeer sterke tape, die elf keer sterker is dan staal.

De tape heet Endumax en het is - volgens de makers - de sterkste tape ter wereld. Hoe dat kan is geheim. In de nieuwe fabriek is tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd. De productie levert nu al tientallen extra arbeidsplaatsen op. Eind volgend jaar wordt in Emmen al duizend ton per jaar van de nieuwe tape gemaakt.

Door deze nieuwe poot onder het bedrijf heeft Teijin nu al één miljard euro geïnvesteerd in fabrieken in Emmen en Delfzijl. Geen wonder dat directeur Siem Jansen van de NOM en burgemeester Cees Bijl zich vol lof uitspraken over het economische en innovatieve belang van Teijin voor de regio. Bovendien slaagt Teijin Aramid volgens president Gert Frederiks er in het product met een veel lagere milieubelasting te produceren dan concurrent DSM.

(Foto 2: Topman Eiso Alberda van Ekenstein van Teijin)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.