Alternatief plan dierenpark Emmen

EMMEN - Emmen moet niet kiezen voor een risicovol belevenispark op de Emmer Es maar voor een gemoderniseerde versie van het huidige park.
Dit stelt directeur Dirk Lips van vrijetijdsgigant Libéma, eigenaar van onder meer Safaripark Beekse Bergen.

Hij presenteerde woensdag een alternatief verhuisplan aan de Emmer gemeenteraad. Volgens hem heeft Emmen een prachtig dierenpark dat na verhuizing nog tientallen jaren succesvol kan draaien en doorgroeien.

Het idee van de dierentuin-directie voor een uniek belevenispark op de Es ziet hij niet zitten. Emmen probeert hiermee de Efteling na te doen en dat eindigt volgens Lips in een financieel drama. In zijn plannen hoeft verhuizing van dierenpark zonder bouw van een theater niet veel meer dan 65 miljoen euro te kosten.

Dit geld krijgt de dierentuin van de gemeente als verplaatsingsvergoeding. Dierenpark Emmen ziet niets in het plan van Libéma. Het bedrijf baseert zich volgens haar op onjuiste cijfers en informatie. Bovendien trekt de dierentuin in de Libéma-plannen te weinig bezoekers om de overlevingslening van 22 miljoen euro aan de gemeente Emmen terug te kunnen betalen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.