DOC Kaas wil fuseren

HOOGEVEEN - Zuivelbedrijf DOC Kaas in Hoogeveen wil fuseren. De directie stelt de leden op 3 november voor om het bedrijf samen te laten gaan met het Duitse zuivelbedrijf DMK.

Donderdagmiddag wordt het personeel over de plannen geïnformeerd. Volgens directeur Oosterveld krijgt DOC door de fusie mogelijkheden om nog meer kaas in Europa te verkopen. Hij verwacht dat de fusie geen personele gevolgen heeft. Ook gaat DOC door met de uitbreidingsplannen in Hoogeveen. Er volgen nog drie ledenbijeenkomsten, voordat de de leden op 3 november een besluit over de fusie nemen.

Het Duitse bedrijf Deutsches Milchkontor (DMK) is vijf maanden geleden uit een fusie ontstaan van Humana Milchindustrie en Nordmilchen en is sindsdien het grootste zuivelbedrijf van Duitsland met 24 vestigingen, 5500 werknemers en een jaaromzet van vier miljard euro. Daar voegt DOC als kaasproducent een omzet van 323 miljoen euro aan toe. DMK is wereldwijd in omvang het dertiende bedrijf, kleiner dan FrieslandCampina. Wanneer de fusie door gaat wordt er samen meer dan 7,5 miljard kg melk verwerkt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.