Drenthe heeft weinig vertrouwen in kabinet Rutte

kabinet_rutte_1_4d2cd0ea0af16df0c1257911004b2e21.jpg
kabinet_rutte_1_4d2cd0ea0af16df0c1257911004b2e21.jpg
ASSEN - Inwoners van Drenthe hebben weinig vertrouwen in het kabinet Rutte. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma EenVandaag, dat donderdagavond wordt uitgezonden.

In het onderzoek zeiden zeven van de tien Drenten dat ze geen geloof in dit kabinet hebben. Landelijk is dat zes van de tien. Ook de premier zelf is niet populair in onze provincie. 57 procent van de Drentse respondenten zegt geen vertrouwen in hem te hebben, tegen 51 procent landelijk.

Aan de deelnemers aan het onderzoek is ook gevraagd naar de steun voor uitbreiding van het Europees Noodfonds. De Tweede Kamer ging vorige week akkoord met de uitbreiding van het fonds. Tot nu toe stond Nederland garant voor 56 miljard euro. Dat wordt nu bijna honderd miljard. Met dit fonds worden landen die in financiële moeilijkheden zitten (zoals bijvoorbeeld Griekenland) gesteund. In geen enkele provincie wordt deze uitbreiding ondersteund door de deelnemers. In Drenthe is 64 procent van de respondenten tegen uitbreiding.

In Drenthe namen 844 mensen deel aan de opiniepeiling. Landelijk waren dat ruim 26 duizend mensen.

Alle uitkomsten van het EenVandaag onderzoek:
Uitkomsten onderzoek Een jaar kabinet Rutte
RTV Drenthe en EenVandaag delen sinds donderdag de uitkomsten van het Opiniepanel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.