Zes Drentse judoka's naar NK

JUDO - Judoka Benji Nortan heeft zich zaterdag geplaatst voor Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. De Assenaar won tijdens het kwalificatietoernooi in Eindhoven de klasse -90 kilogram.

Zijn zus Denise Nortan plaatste zich voor het NK door in Eindhoven tweede te worden in de klasse -50 kilo. Richard Smit uit Paterswolde kwalificeerde zich met een derde plek in de categorie -73 kilogram. In de klasse boven 100 kilo werd Michel Nijenhuis uit Meppel ook derde. Albert Jan Greidanus plaatste zich op het nippertje in de categorie tot 100 kilo door vijfde te worden. Datzelfde geldt voor Tjeerd Tjeerdsma uit Hoogeveen. Hij werd vijfde in de klasse tot 73 kilo.

Natasja Meijer uit Nieuwland, Larissa Groenwold uit De Punt, Hoogevener Nick Breider en Klazienavener Rick Nieters wisten zich niet te plaatsen. Het NK vindt plaats op 12 en 13 november.