Sunoil krijgt certificaat voor duurzaam produceren

EMMEN - Biodieselfabrikant Sunoil in Emmen heeft maandag uit handen van staatssecretaris Joop Atsma het internationale ICCS-certificaat gekregen.

Sunoil krijgt het certificaat voor het duurzaam produceren van biodiesel en het meewerken aan het terugdringen van CO2-uitstoot. De productie van de Emmer fabrikant gaat niet ten koste van tropische regenwouden (palmolie) en landbouwgrond (koolzaadolie). Sunoil maakt biodiesel uit frituurvet en dierlijk vet uit slachtafval.

Het kabinet houdt volgens Atsma vast aan de ambitie dat in 2020 tien procent van de diesel aan de pomp bestaat uit bijgemengde biodiesel. Nu is de bijmenging 4 procent en dat percentage gaat met kleine stapjes omhoog. Van Sunoil mag dat wel wat sneller.

Staatssecretaris Atsma is het met Sunoil eens dat Europese landen geen blokkades mogen opwerpen voor biodiesel uit een ander Europees land. Hij wil dat concurrentie-probleem op de agenda van de raad van Europese milieuministers zetten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.