Beloften Heerenveen/Emmen naar kwartfinale beker

VOETBAL - De beloften van SC Heerenveen/Emmen hebben zich maandagavond geplaatst voor de kwartfinale van de landelijk beker. De formatie van trainer Jan de Jonge versloeg jong PSV met 2-1.

De aan Emmen gelabelde Ernesto Seymonson (foto) schoot de Friezen halverwege de eerste helft op voorsprong. Dankzij de 2-0 van Tobias Kainz na rust leek de Fries Drentse combinatie veilig.Toch zorgde een Brabants doelpunt in de 78e minuut nog voor benauwde momenten achterin bij de Friezen.

Bij Heerenveen/Emmen speelden oud FC Emmen-spelers Pele van Anholt en Luciano Slagveer mee evenals de aan Emmen-gelabelde Mike Koenders en Ernesto Seymonson.

In de kwartfinale speelt Jong Heerenveen/Emmen in Amsterdam tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 19 december.