Assen Regionaal Trainingscentrum wielrennen

WIELRENNEN - Assen is aangewezen als Regionaal Trainingscentrum van het Noorden voor het wielrennen.
Vanuit de provinciehoofdstad wordt vanaf 1 januari hard gewerkt om talent klaar te stomen voor de toekomst. Het gaat om alle disciplines van de wielersport (BMX, baanwielrennen, wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken). Het plan wordt ondersteund door de Nederlandse wielerbond KNWU en wordt gedragen door alle wielerverenigingen van de drie Noordelijke provincies.

Het is de bedoeling dat de trainers van het Regionaal Trainingscentrum nauw gaan samenwerken met de trainers van de clubs. De talenten zullen dan ook gewoon bij de clubs blijven trainen, alleen via het nieuwe trainingscentrum krijgen ze meer en professionelere begeleiding.

Er is voor Assen gekozen omdat er op sportpark Stadsbroek al een wielerbaan ligt en dat er snel een kombaan gebouwd gaat worden voor het baanwielrennen en een BMX baan aangelegd wordt.

Het trainingscentrum heeft een startbegroting van 60.000 euro. Op 1 januari gaat men van start met 10 tot 12 talenten in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Marco Out, burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn, wordt de voorzitter van het Regionaal Trainingscentrum in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.