Hake laat De Vries bezinnen na rode kaart

VOETBAL - FC Emmen trainer René Hake heeft middenvelder Johnny de Vries een paar dagen tijd gegeven om zijn zonden te overzien.
De Vries kreeg in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch een directe rode kaart in de slotfase bij een stand van 4-0. "Onacceptabel natuurlijk", aldus Hake, "Hij benadeelt de hele ploeg ermee. Ik heb hem dinsdag verzocht om naar huis te gaan en hem gezegd dat ik hem wel weer bel wanneer hij terug kan komen." De verwachting is dat de huurling van sc Heerenveen zich volgende week weer mag melden.

De Vries kreeg vier wedstrijden schorsing van de KNVB en ontbreekt dus in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Datzelfde geldt voor de langdurig geblesseerde Eldridge Rojer. Achter de naam van Ruud ter Heide staat nog een groot vraagteken. De spits kampt met knieproblemen, die hij overhield aan het duel tegen FC Den Bosch. Ter Heide liet de training van donderdag aan zich voorbij gaan in de hoop dat een extra dag rust hem fit genoeg maakt. "Als het enigszins kan wil ik graag spelen. Helemaal ook omdat we daarna een week vrij zijn. Maar dan moet de knie wel beter voelen dan nu."

Trainer Hake hoopt tegen Go Ahead Eagles op eerherstel van zijn ploeg. "Ik vind niet dat we na de nederlaag tegen Den Bosch weer helemaal terug bij af zijn, al zal dat de wedstrijd moeten uitwijzen. Maar ik ben van mening dat we in de maand oktober veel progressie hebben geboekt als team, alleen duurde de maand net één dag te lang. We moeten ervoor zorgen dat we precies dat op de mat leggen wat ons ook lukte tegen Almere City en ik heb het gevoel dat dat ook gaat lukken."

Het duel FC Emmen - G.A. Eagles begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.