Emmen moeizaam, maar verdiend langs Go Ahead Eagles

VOETBAL - FC Emmen heeft in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles.
Het was de eerste thuisoverwinning voor de ploeg sinds 25 februari van dit jaar, toen AGOVV met 6-0 werd verslagen.

FC Emmen stond bij rust met 2-0 voor. Het eerste doelpunt werd gemaakt in de 8e minuut door Ruud ter Heide (foto boven), die toch fit genoeg was om mee te spelen. Hij kampte met knieklachten na het duel tegen FC Den Bosch, trainde de hele week niet maar bleek toch voldoende hersteld om te starten. Een minuut na de goal van Ter Heide (zijn 3e van het seizoen) scoorde Jeffrey de Visscher, na een uitstekende aanval over links via Mike Koenders en Randy Wolters (foto onder).

Go Ahead Eagles werd voor rust nagenoeg niet gevaarlijk. De ploeg uit Deventer was geen schim van de ploeg die vorige week Feyenoord uit de beker wipte. Dat beeld veranderde na de pauze aanvankelijk niet. Na licht aandringen van de gasten, zonder noemenswaardige kansen, was het Emmen dat weer scoorde. Bart de Groot haalde vanaf 18 meter de trekker over en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in het net gaan.

Vanaf dat moment kantelde het duel en via doelpunten van Suk en Gerritsen kwam de formatie van trainer Joop Gall terug tot 2-3. Maar verder kwamen de Eagles niet. Emmen bleef souverein overeind en kreeg zelfs nog kansen in de counter om het karwei te beslissen, maar gescoord werd er niet meer.

Door de tweede overwinning van dit seizoen heeft FC Emmen nu 8 punten uit 12 duels. De ploeg staat nog wel 17e in de Jupiler League. FC Emmen heeft twee punten minder dan nummer 16, SC Veendam.

foto's: Bennie Wolbers