'Waterschappen opheffen is dom en onverstandig'

ASSEN - Het zou een domme en onverstandige beslissing zijn om de waterschappen op te heffen. Dat zegt dijkgraaf Alfred van Hall van Hunze en Aa's.

D66 brengt maandag een motie in de Tweede Kamer in om waterschappen op te doeken. De partij stelt dat de provincie de taken kan overnemen. Op deze manier denkt de partij 500 miljoen euro te bezuinigen. Dijkgraaf Van Hall en zijn collega Wim Wolthuis van Velt en Vecht zijn bezorgd omdat de motie wordt gesteund door PvdA, PVV en SP en dus kan rekenen op een kamermeerderheid.

Volgens de twee dijkgraven is de besparing veel geringer dan D66 stelt. Bovendien is volgens hen het beheer bij het waterschap in betere handen dan bij de provincie. ''Provincies hebben een totaal andere politieke dynamiek'', stelt Van Hall. ''Onze taken zouden dan overgeleverd zijn aan de politieke waan van de dag. Zonder waterschappen zou Nederland een stuk gevaarlijker worden.''

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.