Westerveld wint BNG-Erfgoedprijs

LEIDEN - De gemeente Westerveld heeft donderdagmiddag de BNG-Erfgoedprijs gewonnen. Dit is een prijs voor gemeenten die in het beleid veel aandacht besteden aan de cultuurhistorie.

25.000 euro

De prijs werd uitgereikt in het oudheidkundig museum in Leiden. De prijs die bestaat uit een bedrag van 25.000 euro, een oorkonde en een juryrapport. Bij de beoordeling is gelet op onder meer de betrokkenheid van burgers bij het erfgoedbeleid, de communicatie en hoe de gemeente het erfgoed gebruikt.

Genomineerden

Naast Westerveld waren ook de gemeenten: Alkmaar, Apeldoorn, Borsele, Elburg, Hellevoetsluis, Leeuwarden, Venlo en Winterswijk genomineerd.

Erfgoedprijs

De BNG Erfgoedprijs is voor de tweede keer uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om de inzet van gemeenten die cultuurhistorie in brede zin gebruiken als onderlegger van lokaal beleid te belonen en andere gemeenten in Nederland te stimuleren. In 2010 werd de gemeente Dordrecht de winnaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.