Van Calker geklopt door De Bruin

PROVINCIE - BOBSLEEËN - Niet Edwin van Calker en Sybren Jansma waren de snelste Nederlandse bobbers tijdens de tweede europacupwedstrijd van het seizoen, maar Ivo de Bruin en Bror van der Zijde.
De Bruin, de 25-jarige piloot uit Uithoorn, werd vierde in de tweemanswedstrijd, terwijl Van Calker genoegen moest nemen met de zesde plaats. De dag ervoor was de Drent uit Gasselternijveenschemond nog de snelste van de twee.

"Hij heeft het erg goed gedaan de afgelopen dagen. Dat is alleen maar goed voor de sport in Nederland. Het is nooit goed als je als piloot alleen ergens mee bezig bent en je de enige bent die op niveau meekunt. Daarom is het goed dat er nu iemand doorbreekt. De laatste jaren hebben velen het geprobeerd, maar nooit bleek er een blijvertje tussen te zitten. Ivo doet het goed en is zeker een man voor de toekomst", aldus Edwin van Calker vanuit Oostenrijk.

Van Calker kijkt tevreden terug over zijn eerste wedstrijdmeters van dit seizoen. "Dit zijn nog niet de wedstrijden waar het voor ons om gaat. We moeten er over twee weken staan, want dan zijn hier de eerste wereldbekerwedstrijden. Het was gewoon een goed moment om te zien hoe het met ons materiaal is gesteld. En we zijn best tevreden, vooral over de eerste dag toen we op het podium stonden."

Van Calker maakt zich vanaf vrijdag op voor de eerste europacupwedstrijden in de viermansbob. "Dat team is op orde, alleen kampen we op dit moment wel met blessures en daarom zal mijn broer Arnold eerder dan gepland in de slee gaan stappen. Sterker nog, hij is nu onderweg hier naartoe en zal vrijdag al in moeten stappen voor de trainingen. Het niveau van onze viermansbob is gewoon goed. Drie van de vier posities zijn wel ingevuld. Alleen positie nummer 2 is nog een puzzel, aangezien het niveaverschil voor die plek is vrij klein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.