Tynaarlo eigenaar achtergelaten veulen

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo is nu officieel eigenaar van het zwarte shetlandveulentje dat was achtergelaten op de Zuidlaardermarkt.
Dat heeft de marktmeester van de Zuidlaardermarkt laten weten.

Via het paspoort van het veulentje, dat officieel Erin heet, is de laatste eigenaar achterhaald. De vrouw blijkt buiten de regio te wonen en wist niets van de zoektocht naar haar. Ze heeft geen plek meer voor Erin en daarom heeft de gemeente de pony overgekocht. De gemeente zoekt nu een nieuwe eigenaar voor het beestje.

Klaas Duursma uit Weiteveen vond het paardje tijdens de Zuidlaardermarkt. Hij trok zich het lot van het beestje mee aan, en man het mee naar huis. De Algemene Inspectiedienst stak daar echter een stokje voor en Erin moest terug naar Zuidlaren. De gemeente hoopt dat Duursma het paardje nu alsnog wil overnemen. Duursma heeft hier wel belangstelling voor, maar wil dat de gemeente de gemaakte onkosten vergoedt.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.