Klassieke stijldansen zit in het slop

ASSEN - Traditionele dansscholen zitten in de problemen. In Drenthe zijn nu nog tussen de tien en vijftien dansscholen over, terwijl stijldansen ongeveer 15 jaar geleden nog helemaal in was.

Vooral dansscholen die niet tijdig zijn ingesprongen op moderne vormen van dans hebben het moeilijk. De sector als geheel kampt met een oubollig imago, maar dat is volgens de Asser dansschooleigenaar Gerben Dokman beslist niet terecht: "We draaien van Top40-muziek tot klassieke nummers. De jeugd kan nu kiezen uit zoveel verschillende dingen." Volgens de dansschoolhouder kiest zeker nog 80 procent van zijn klanten voor het klassieke stijldansen.

Het is voor dansscholen lastig om alleen te overleven op stijldansen. Ook nieuwe dansstijlen moeten worden toegepast, maar danis het nmog niet zeker dat een school blijft bestaan zegt Dokman. "Het ligt eraan in welke omgeving een dansschool zit, in een grote stad is er meer potentie, maar in kleinere plaatsen heeft een dansschool geen bestaansrecht meer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.