'Provincie Drenthe brengt windmolens verkeerd aan de man'

PROVINCIE - GRONINGEN- "Tegenstanders van windmolens zouden veel meer gewezen moeten worden op de voordelen die de molens kunnen opleveren.
" Dat zegt hoogleraar Planologie Gert de Roo, van de Rijksuniversiteit in Groningen.
Volgens de hoogleraar zouden de tegenstanders veel sneller akkoord gaan met de komst van de molens als ze goed weten wat het hun eventueel kan opleveren. "Nu wordt alles vanuit het negatieve benaderd. Geen wonder dat iedereen tegen de komst van de windmolens is."
Er is veel weerstand tegen de komst van windmolens in Drenthe, maar toch staan er veel plannen op stapel. Naast 'De Drentse Monden' en 'Oostermoer' aan Drentse zijde is er ook een Gronings plan bij de N33. De windmolens zouden volgens De Roo op een 'mooie' manier kunnen worden ingepast in het landschap. Bovendien zouden de inwoners van de Veenkoloniën een deel van de opbrengst moeten krijgen: "Als ze beloond worden neemt de weerstand tegen de molens sneller af."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.