Hond Nera al twee weken zoek

TER APEL - In de Drentse Veenkoloniën wordt al dagenlang met man en macht gezocht naar de hond Nera.
De Spaanse hond die geadopteerd is door een gezin in Ter Apel wist op 10 november bij een winkel in Ter Apel te ontkomen. Inmiddels zwerft het dier al bijna twee weken lang rond in de omgeving van Valthe, Ter Apel en Nieuw-Weerdinge.

Nera wordt regelmatig gezien door mensen in de omgeving, maar tot nu toe is het niet gelukt om haar te vangen. De hond is volgens Marri van der Linde uit Amersfoort behoorlijk angstig geworden door alle vangpogingen. Van der Linde haalde Nera vanuit Spanje naar Nederland. De Amersfoortse is sinds donderdag in Drenthe, waar ze dag in, dag uit op zoek is naar de angstige hond. Onder meer met hondenvoer en brokjes wordt geprobeerd de hond te lokken.

Van der Linde heeft geen flauw idee hoe lang deze bijzondere zoektocht nog zal duren, ze kan niet inschatten hoelang Nera het volhoudt. Mensen die de hond Nera zien, kunnen contact opnemen met Marri van der Linde, telefoon: 06-22267876.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.