Kritiek op enkelbandactie burgemeesters

ASSEN - De Vereniging Relaties van Gedetineerden en Ex-Gedetineerden ziet helemaal niets in het plan om burgemeesters onder elektronisch toezicht te zetten.
Woensdag werd bekend dat vijf burgemeesters in Noord-Nederland volgende week een enkelband gaan dragen om te ervaren hoe het is om onder elektronisch toezicht te staan.
Volgens de vereniging voor gedetineerden, zal dit een vertekend beeld geven. De burgemeesters zullen volgens coördinator Ine van der Gugt van de vereniging nooit ervaren hoe het in werkelijkheid is om een enkelband te dragen. "Ik las dat de burgemeesters gebeld gaan worden als ze zich niet aan de regels van de enkelband houden. In werkelijkheid wordt je echt niet gebeld, maar staat er meteen politie op de stoep met een hoop toeters en bellen".
De vereniging wil dat de burgemeesters in gesprek gaan met mensen die echt een enkelband dragen. Op die manier krijgen de burgemeesters een veel realistischer beeld, aldus Van der Gugt.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.