CdK Tichelaar dreigt met ingrijpen bestuurscrisis Tynaarlo

TYNAARLO - Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar dreigt in te grijpen bij de bestuurscrisis in de gemeente Tynaarlo.

In een persbericht meldt hij dat hij gebruik maakt van zijn bevoegdheden, als er maandag nog geen einde is aan de impasse. De commissaris houdt toezicht op de kwaliteit van het openbaar bestuur en maakt zich daar grote zorgen over. Volgens Tichelaar heeft hij de raad bewust tijd en ruimte geven om de crisis op te lossen. Maar Tichelaar stelt dat er ogenschijnlijk sprake is van onoverbrugbare tegenstellingen. Hij meldt niet wat hij concreet van plan is te doen en wil de persverklaring ook niet toelichten.

De Drentse Hoogleraar gemeenterecht Hans Engels is verrast door de bemoeienis van Tichelaar, omdat hij weinig bevoegdheden heeft. Veel meer dan gaan praten is volgens Engels niet mogelijk. Hij vermoedt dat Tichelaar vooral de druk wil opvoeren.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.