FC Emmen kan seizoen binnen 5 dagen flinke wending geven

VOETBAL - FC Emmen kan de teleurstellende start van het seizoen in de komende vijf dagen een enorme wending geven.
Wint de ploeg van trainer René Hake vanavond thuis van MVV en behoudt de ploeg aanstaande dinsdag de voorsprong in Rotterdam tegen Sparta, dan kunnen de Drenten een grote rol van betekenis spelen in de strijd om de tweede periodetitel.

Vooropgesteld dan moet er natuurlijk wel twee keer gewonnen worden en dat zal zeker niet gemakkelijk worden gezien de stand op de ranglijst. Maar aan de andere kant heeft Emmen in de laatste vier duels zeven punten vergaard en won het de laatste thuiswedstrijd tegen het sterk geachte Go Ahead Eagles met 3-2. Met die overwinning en het nodige vertrouwen op zak werd afgelopen dinsdag de lange reis gemaakt naar Rotterdam, waar de mist de grote spelbreker was. Na 15 minuten werd het duel gestaakt bij de stand 0-1. Aanstaande dinsdag wordt dat duel uitgespeeld.

MVV begon het seizoen goed maar presteert de laatste weken wat minder, getuige de laatste vier duels waarin slechts één keer werd gewonnen. Bovendien werd MVV in één van die vier wedstrijden uitgeschakeld voor de beker tegen topklasser Achilles '29.

Bij FC Emmen zal er hoogstwaarschijnlijk geen wijziging zijn in de opstelling ten aanzien van afgelopen maandag in Rotterdam. Kevin Görtz is nog steeds geblesseerd. Voor hem is Edzo Hunzink (gelabelde speler van sportclub Heerenveen) aan de selectie toegevoegd.

Het duel FC Emmen - MVV begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.