Peizenaar verwondt agent met bijl na poging huis op te blazen

PEIZE - Een verwarde inwoner van Peize heeft zaterdagmiddag voor grote commotie gezorgd in zijn dorp.
De 61-jarige man had zijn woning aan het Zetveld vol met gas laten lopen en was daarna vertrokken.

Aanval met bijl

De man werd rond 15.00 uur met een bijl aangetroffen op de N381 ter hoogte van Beilen. Bij zijn aanhouding verwondde hij een agent aan het hoofd met een bijl. Op het politiebureau vertelde de man dat hij zijn huis in Peize vol gas had laten lopen en kaarsen had aangestoken.

Levensgevaarlijke situatie

De brandweer liet daarop 9 woningen in de omgeving evacueren vanwege explosiegevaar en gooide de ruiten van het huis in om het gas te laten ontsnappen. Uit inspectie bleek dat er in de badkamer al brand woedde. Alle gaskranen in het huis stonden open en ook waren er twee gasflessen open gezet. De politie sprak van een levensgevaarlijke situatie. Buurtbewoners konden rond 18.00 uur terugkeren naar hun huizen.

'Man zorgde jaren voor overlast'

Uit gesprekken met buurtbewoners blijkt dat de man al jarenlang zorgt voor overlast in de buurt. De bewoners willen dat de man niet meer terugkeert in zijn woning en gaan stappen ondernemen. De Peizenaar zit voorlopig vast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.