Buurt vindt terugkeer Peizenaar onacceptabel

PEIZE - Bewoners van het Zetveld in Peize willen voorkomen dat hun 61-jarige buurman terugkeert naar zijn woning. De buurt vindt het niet acceptabel dat de man op termijn terugkeert.
Buurman Klaas Hartstra zegt dat de maat voor hem vol is. Volgens Hartstra en andere buurtbewoners veroorzaakt de buurman al jaren overlast.

Er is veel overleg geweest met de wijkagent om de situatie te veranderen. Zo is er een dossier opgesteld. "We hebben niet meer kunnen doen dan klagen (..) met de buurman zelf valt niet te communiceren", aldus buurtbewoner Klaas Hartstra.

Levensgevaarlijke situatie

De man zorgde zaterdagmiddag voor een levensgevaarlijke situatie door zijn woning vol met gas te laten stromen. De man werd op de N381 aangehouden door de politie omdat hij daar met een bijl liep te zwaaien. Bij zijn aanhouding verwondde hij een agent.

De verwarde man gaf toen aan dat hij in zijn woning de gaskraan had opengezet en kaarsen had aangestoken. Daarop werd besloten de bewoners van 9 woningen aan het Zetveld te evacueren.

Veiligheid

Burgemeester Hans van der Laan van Noordenveld geeft aan dat wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen. Hij gaat maandagmiddag in gesprek met de familie Hartstra. GGZ wil in verband met de privacy van hun client niet reageren.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.