Van Oostrum werkloos na terugtrekken DIO Groningen

VOETBAL - Eigenlijk wilde hij gisteravond het bestuur en de spelersgroep van DIO Groningen meedelen dat hij volgend seizoen trainer wordt van zaterdaghoofdklasser DETO, maar de avond liep compleet anders voor Michel van Oostrum, de hoofdtrainer van de Groninger club.

Om halft acht - vlak voor de geplande training - kreeg de oefenmeester uit Weerdinge van het bestuur te horen dat hij afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd heeft gecoached voor de club uit Groningen. Vanwege financiële problemen wordt het eerste elftal namelijk per direct uit de competitie gehaald.

Van Oostrum: "Het is een trieste dag voor de club, voor de spelers en ook voor de technische staf. Ik wist dat er problemen waren. We zijn vorig jaar ongeslagen kampioen geworden, maar je merkt aan alles dat DIO Groningen niet hoofdklassewaardig is ondanks ze stinkend hun best doen. Ik heb het idee dat ze het binnen de club hebben onderschat."

De clubtopscorer aller tijden van FC Emmen zit nu zonder club thuis en is nog in onzekerheid over de afwikkeling van zijn contract bij DIO. "Ik ga er in al mijn onwetendheid maar vanuit dat ze mijn contract, die loopt tot eind juni 2012, gewoon respecteren. Maar als er geen geld is voor een busreis naar Lichtenvoorde komende zondag vraag ik me wel af hoe ze daaraan gaan voldoen."

Op de website van DIO Groningen staat:
'DIO Groningen heeft inmiddels contact gehad met de KNVB. De KNVB heeft gezegd dat DIO zich niet zo maar kan terugtrekken uit de competitie. Het bestuur heeft daarom besloten de eerste drie competitiewedstrijden niet te spelen, zodat de KNVB DIO uit de competitie moet halen. DIO reist dan ook zondag niet af naar Lichtenvoorde voor het duel tegen Longa ´30.
Het is nog niet duidelijk of de spelers van DIO Groningen in de winterstop kunnen overstappen naar een andere club. Vorig jaar was er met Dijkse Boys in de topklasse een vergelijkbare situatie. Toen konden de spelers niet naar andere clubs, omdat de KNVB oordeelde dat die voetballers dan maar in een lager elftal moesten gaan spelen.'
Van Oostrum heeft voor het volgend seizoen in ieder geval wel weer onderdak gevonden. Hij wordt trainer van zaterdaghoofdklasser DETO uit Vriezenveen. "Daar ben ik heel blij mee, al wordt die blijheid nu wel enorm overschaduwd door de beslissing van het bestuur van DIO."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.