Pleegfamilie Willeke Dost niet vervolgd

KOEKANGE - De pleegmoeder en pleegbroer van Willeke Dost worden niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Volgens het OM is er niet genoeg bewijs om een rechtszaak tegen de pleegfamilie te beginnen. Justitie blijft de zaak wel onderzoeken. Pleegmoeder Herna Mulders is blij dat ze niet wordt vervolgd voor de verdwijning van het 15-jarige meisje in 1992.

Onderzoek

Er wordt nu vooral gezocht naar nieuwe informatie over de verdwijning van het meisje uit Koekange in 1992. Persofficier Gerben Wilbrink zegt dat er nog steeds informatie over de zaak binnenkomt. "Er is nog concrete informatie die de politie uitzoekt. Zolang er informatie binnenkomt die het waard is te onderzoeken gaan we door met het onderzoek".

In het onderzoek in 2010 en 2011 is op vijf plekken vergeefs gezocht naar het lichaam van Willeke, onder meer in en rond de boerderij van de pleegmoeder, er is gegraven onder bosjes en in het weiland achter het pand en later in 2011 op de begraafplaats van Koekange.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.