Twijfels bij Elma de Vries over schaatstoekomst

SCHAATSEN - Er zijn grote twijfels bij schaatsster Elma de Vries uit Meppel over haar schaatstoekomst. Ze heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door het lopende langebaanseizoen.

De 28-jarige stayer heeft zich niet geplaatst voor de zogenaamde schaatsweek, waarin eind december de selectie gaat plaatsvinden voor de belangrijke wedstrijden in het tweede deel van het seizoen. De specialiste op de lange afstand miste door een bovenbeenblessure
ook al het Nederlands Kampioenschap Afstanden aan het begin van het seizoen, waardoor ze nog geen enkele wereldbekerwedstrijd heeft gereden.

De Vries is volledig hersteld van haar blessure, maar krijgt de slag maar niet te pakken. ''Ik heb hard getraind, maar kan dat nog niet overbrengen op het ijs. Conditioneel en qua kracht zit het wel goed, maar het lukt me niet om dat op schaatsen over te brengen. Erg frustrerend. Ik ga nu de tijd nemen om weer lekker te schaatsen en dan komen de goede tijden vanzelf weer'', aldus de Vries.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.