DOS'46 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

KORFBAL - De korfballers van DOS'46 hebben zaterdagavond hun eerste nederlaag van het nieuwe zaalseizoen geleden.
Na mooie overwinningen in de eerste twee duels van het seizoen, gingen de Nijeveners voor eigen publiek met 16-21 onderuit tegen regerend landskampioen Koog Zaandijk.

In de eerste helft werd de jonge ploeg van trainer Herman van Gunst vooral afgetroefd door de lengte bij de bezoekers. KZ pakte bijna elke rebound en liep uit naar een 6-10 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam DOS'46 aardig terug. Bij 14-14 kwam de ploeg zelfs weer op gelijke hoogte. De eindsprint was vervolgens voor Koog Zaandijk, dat zijn eerste overwinning van het seizoen boekte.

Belangrijke man bij de bezoekers was oud DOS-speler André Kuipers met zes treffers. Topschutter bij de Nijeveners was Henco Pullen met acht doelpunten.