Discotheek Pruim stond 21 jaar illegaal in Roden

RODEN - Herbouw van discotheek Pruim in het centrum van Roden is onzeker nu blijkt dat deze er 21 jaar illegaal heeft gestaanOp 24 oktober brandde het voorste deel van de discotheek tot de grond toe af.
Eigenaar Klaas Pruim wil zijn uitgaansgelegenheid binnen een jaar herbouwen om met de Rodermarkt in september 2012 de deuren weer te kunnen openen.

Illegaal

Nu blijkt dat Pruim 21 jaar geleden ten onrechte toestemming kreeg om de discotheek te openen. Het bestemmingsplan staat dit namelijk niet toe. Al die jaren hebben de gemeentebesturen van Roden en Noordenveld de zaak gedoogd. Om nu te mogen herbouwen, moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast.

Burgemeester Hans van der Laan van Noordenveld verwacht dat de buurt deze kans zal aangrijpen om desnoods tot de Raad van State bezwaar te maken. Vertrek uit Roden of verhuizen naar één van de bedrijventerreinen bij Roden is voor Klaas Pruim geen optie.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.