Verzet tegen verdwijnen buslijn 82 in Peize

Foto Jan Emmelkamp
Foto Jan Emmelkamp
PEIZE - Het verzet tegen het verdwijnen van buslijn 82 door Peize is groot.
De lijn loopt van Roden via Peize naar Groningen.

Bewoners van Peize hebben vrijdagavond 1037 handtekeningen aan de directeur van het OV-bureau Groningen-Drenthe aangeboden. Het OV-bureau zegt dat het besluit om lijn 82 op te heffen een vaststaand besluit is. Daarmee verliest Peize definitief een rechtstreekse busverbinding naar Roden en Groningen.

Qliner

Volgens het OV-bureau wordt de route grotendeels overgenomen door Qliner 317 en ook lijn 86 blijft stoppen in Peize. Dat geeft iedereen de mogelijkheid om de overstap op Hoogkerk te maken. 'Peize krijgt hierdoor een busverbinding die qua voorzieningenniveau te vergelijken is met die van de stad Groningen'.

Provinciale Staten

SP-Statenlid Ko Vester gaat over het verdwijnen van de buslijn vragen stellen in de Provinciale Staten. Dorpsbelangen is ondanks de uitspraak van het OV-bureau strijdvaardig. 'We weten hoe overheden werken. Het is pas onmogelijk wanneer besluiten vast staan en er niets meer kan gebeuren'.

De nieuwe dienstregeling gaat op 8 januari 2012 in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.