Van der Meijde: "Heel eerlijk, ik kende WKE niet"

Voetballer Andy van der Meijde
VOETBAL - Bijna tien jaar na zijn debuut in het Nederlands elftal maakt Andy van der Meijde zijn rentree in Oranje.
In het 'andere' Oranje voor de duidelijkheid, in het shirt van topklasser WKE uit Emmen. "Ja, het ziet er wel heel goed uit ja. Ik ben heel enthousiast, heb er vorige week gekeken en heb een heel goed gevoel gekregen. Donderdag ga ik voor het eerst meetrainen en daar heb ik heel veel zin in. Ik denk wel dat het goed komt", aldus Van der Meijde.

De 32-jarige oud-speler van Ajax, FC Twente, Inter Milan, Everton en PSV zit sinds de zomer van 2010 zonder club en leek daarna definitief afscheid te nemen van het betaalde voetbal, tot zijn naam vorige week ineens in verband werd gebracht met eerstedivisieclub FC Volendam. "Maar daar heb ik niet zo'n positief gevoel aan overgehouden. Ze wilde me eerst op proef en daar pas ik voor. Als ze geen vertrouwen hebben of nog eerst moeten bekijken of ik kan voetballen, dan neem ik zelf de beslissing wel. Het is graag of niet."

Voor de duidelijkheid, Van der Meijdes' komst naar WKE is voor 95% zeker, maar nog niet definitief. Aanstaande vrijdag hopen club en speler elkaar te vinden. Het gesprek dat de Arnhemmer voerde met trainer Hendrik Oosting verliep in ieder geval uitstekend. "Er klonk heel veel vertrouwen uit het gesprek. En dat is iets wat ik nodig heb. Nee, ik kende WKE niet, maar nadat ik er geweest ben heb ik een heel goed gevoel gekregen. Ik wil het plezier weer terugkrijgen in het voetbal en ik ben iemand die altijd wil winnen en prijzen pakken. En van daaruit zien we wel verder. Als ik gewoon weer fit ben door elke week een paar keer te trainen, dan komt de conditie en de vorm wel weer terug denk ik. Voetballend verwacht ik niet zoveel problemen, alleen conditioneel is er nog wel wat werk te doen. De echte voetbaltraining heb ik natuurlijk wel even gemist. Of ik ooit nog denkt terug te keren in het betaalde voetbal?.. Zeg nooit nooit. In het voetbal kan van alles gebeuren. Een club kan je zomaar nodig hebben met je ervaring. Wie weet wat een goed seizoen brengt."

meer info over Van der Meijde: Van der Meijde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.