Van der Meijde definitief naar WKE

VOETBAL - WKE heeft zich per direct versterkt met 18-voudig internationale Andy van der Meijde.
De 32-jarige Arnhemmer trainde donderdagavond voor het eerst mee met zijn nieuwe club en bereikte kort na afloop daarvan een akkoord met de zondagtopklasser uit Emmen. Als alle papieren in orde zijn is de kans groot dat de oud-speler van Ajax, FC Twente, Inter Milan, Everton en PSV komende zaterdag al kan uitkomen voor WKE in de thuiswedstrijd tegen EVV uit Eindhoven.

Hoewel Van der Meijde sinds de zomer van 2010 al zonder club zit en het voetbal definitief vaarwel had gezegd dook zijn naam de afgelopen weken ineens op bij FC Volendam. De eerstedivisieclub handelde echter niet snel genoeg en daarnaast voelde Van der Meijde ook weinig vertrouwen vanuit de leiding van de club uit het palingdorp. "Ze wilden me eerst een aantal dagen op proef hebben. Daar voel ik me eerlijk gezegd iets te goed voor. Het is graag of niet."

WKE toonde zich vervolgens slagvaardig. "Ik heb een heel goed gevoel bij deze club. Het is warm en vriendelijk. Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Hendrik Oosting en heb zin om weer te spelen. Voorlopig richt ik me alleen op de korte termijn bij WKE en daarna zie ik wel verder. Of ik het betaalde voetbal uit mijn hoofd heb gezet? ... Nee! De afgelopen periode was er wel wat belangstelling vanuit het buitenland zoals Griekenland of Azerbeidzjan, maar ik blijf liever in Nederland. Niet in de laatste plaats omdat ik sinds een week trotse vader ben van een dochter."

Van der Meijde - goed voor 175 duels op het hoogste competitieniveau in Nederland, Italië en Engeland, waarin hij 21 keer scoorde - hield zijn conditie de laatste maanden vooral op peil in de sportschool. De bal raakte hij alleen aan in de zaal, met wat vrienden. Maar die avonden in de zaal zorgden er wel voor dat hij weer honger kreeg naar het 'echte' werk. En dat echte werk gaat voor Van der Meijde aanstaande zaterdag beginnen om 18.00 uur met zijn nieuwe club WKE tegen EVV

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.