Pechvogel Van Dorsten richt pijlen op volgend seizoen

VOLLEYBAL - Samen met Robert Andringa geldt hij als één van de twee beste volleyballers van Drenthe, maar waar de één binnenkort zijn opwachting maakt in de strijd om de europacup daar is de ander al bijna twee volledige jaren uit de roulatie.
Michiel van Dorsten, pas 25 jaar oud, herstelt voor de tweede maal van een zware knieblessure. Vanaf december 2009 revalideerde de oud speler van Olhaco, uit zijn geboorteplaats Hoogeveen, een jaar lang van een kruisbandoperatie in zijn rechterknie en net op het moment dat hij weer fit was sloeg het noodlot opnieuw toe. Tijdens de warwing up voor het duel tegen Taurus scheurde hij de kruisband in zijn rechterknie af.

"Ik heb toen al snel besloten om het huidige seizoen volledig aan me voorbij te laten gaan, om ook mentale rust te vinden. Bovendien verloopt de revalidatie ook minder snel dan na een reguliere kruisbandoperatie. Er was ook veel schade aan mijn kraakbeen. Dat heeft de arts aardig kunnen herstellen, maar daardoor heb ik eigenlijk nog altijd reactie en pijn in mijn knie. Op dit moment zit ik op acht maanden en ben ik twee volle dagen aan het revalideren in Utrecht. Dat gaat de ene dag beter dan de andere. Wat ik allemaal kan? Ik ben net begonnen met voorzichtig hardlopen."

Van Dorsten heeft de afgelopen periode genoeg dagen gehad waarin hij een terugkeer niet meer zag zitten en ondanks dat hij nog steeds niet de volledige zekerheid dat hij weer de 'oude' wordt, is hij vastberaden. "Al leef ik nu tussen hoop en vrees en bestaan er meer negatieve verhalen dan succesverhalen van sporters met een soortgelijke kwetsuur...opgeven doe ik niet. Het spelen op het hoogste niveau geeft zo'n kick en die kick wil ik weer voelen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.