Meerderheid Drenten achter miljoenensteun nieuw Dierenpark

EMMEN - Bijna 70 procent van de Drenten staat achter de miljoenensteun van de gemeente Emmen voor het nieuwe Dierenpark. Dat blijkt uit een enquête van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Het programma ondervroeg ruim 800 Drenten naar de mening over de financiering van de dierentuin. Van de ondervraagden staat 68 procent achter de miljoenensteun van de gemeente Emmen voor het nieuwe Dierenpark.

Steun provincie

Bijna 60 procent van de ondervraagden heeft er geen problemen mee dat de provincie 12 miljoen euro bijdraagt aan het nieuwe Dierenpark op de Es.

Bezoekersaantallen

Over het aantal bezoekers wordt getwijfeld in de provincie. Bijna 50 procent van de Drentse bevolking denkt dat het aantal niet zal stijgen na de nieuwbouw.
De ondervraagden blijken zelf trouwens geen fanatieke bezoekers van de dierentuin. 77 procent van de ondervraagden is nog nooit, of bijna nooit, in het Emmer Dierenpark geweest.

Andere gemeenten

De andere Drentse gemeenten hoeven niet betalen voor het nieuwe Dierenpark. 66 procent van de ondervraagden vindt dat niet nodig.

Lees ook het nieuwsdossier: Verhuizing Dierenpark Emmen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.