Vier jaar cel voor verkrachten 12-jarig meisje

HOOGEZAND - Een 31-jarige man uit Hoogezand is dinsdagmiddag veroordeeld tot vier jaar cel voor verkrachting, grooming en bedreiging van een 12-jarig meisje uit Eelde.

Grooming is via internet en per telefoon een slachtoffer benaderen met als doel seks te hebben. Het slachtoffer is in oktober vorig jaar in de bosjes bij het vliegveld in Eelde verkracht. De man uit Hoogezand heeft de verkrachting altijd ontkend.

'Vier jaar cel te hoog'

Yvonne Kikkert, de advocate van de veroordeelde man, vindt de opgelegde straf van vier jaar te hoog. De verdediging heeft twee weken de tijd om tegen het vonnis van de rechtbank in beroep te gaan.

Geen behandeling

De rechtbank in Assen volgt met deze straf de eis van het Openbaar Ministerie. Naast verkrachting acht de rechtbank ook bewezen dat de man niet alleen het meisje, maar ook haar moeder en broertje heeft bedreigd. De rechtbank heeft de Hoogezander geen behandeling opgelegd, omdat de man niet mee heeft willen werken aan psychiatrisch en psychologisch onderzoek. Het ontbreekt de rechtbank aan voldoende inzicht in de geestesgesteldheid van de man om zo'n maatregel op te kunnen leggen.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.