Trainer René Hake weg bij FC Emmen

VOETBAL - Trainer René Hake vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Emmen. Hij heeft aan RTV Drenthe laten weten dat dit besluit 'in goed overleg' met de clubleiding is genomen. Hij was al enkele weken in gesprek met bestuursvoorzitter Ronald Lubbers. Daarin kwam al snel naar voren dat een verdere samenwerking niet tot de mogelijkheden behoorde.
Hake is sinds oktober 2010 werkzaam als trainer van de voetbalclub en sinds vorig seizoen ook technisch manager. Het huidige seizoen verloopt dramatisch, Emmen staat op de laatste plaats van de Jupiler League en verloor de laatste 11 duels op rij, waarin het slechts één keer scoorde.

Hake, die eerder werkte bij FC Twente en als jeugdtrainer bij FC Emmen, had nog een doorlopend contract tot 1 juli 2014. Dat contract wordt door de club afgekocht.

De scheidend trainer van FC Emmen heeft nog geen nieuwe club. Enkele weken geleden voerde hij wel diverse gesprekken met de Go Ahead Eagles, maar er kwam geen akkoord. Club uit Deventer koos voor Erik ten Hag.

Saillant detail is dat Hake vrijdagavond zijn periode bij FC Emmen zal afsluiten tegen Sparta. En dat is uitgerekend ook de club waar hij als hoofdtrainer van de Drentse club tegen begon. Enige verschil is dat zijn debuut werd afgewerkt op het Kasteel en nu op De Meerdijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.