Hurry Up niet op herhaling in beker

HANDBAL - De heren van Hurry Up zijn uitgeschakeld in de strijd om de nationale handbalbeker. De titelverdediger verloor in de halve finale, na een 14-11 ruststand, met 24-21 van Aalsmeer. Een terechte nederlaag voor de mannen van trainer/coach Joop Fiege die eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd kwamen. De finale op Hemelvaartsdag gaat nu tussen Aalsmeer en regerend landskampioen Volendam.

Kaliber

Fanatiek en luid aangemoedigd door de aanhang meegereisd uit Zwartemeer had het een feestje moeten worden, want nadat Hurry Up eerst de Limburg Lions en later E&O uitschakelde was Aalsmeer van een toch ietwat lager kaliber. Aalsmeer kende immers een tegenvallend seizoen, haalde de play-offs niet eens en speelde in de degradatiepoule. Maar in die poule waren ze zes weken geleden al zeker van behoud van het eredivisieschap, waardoor de mannen van coach René Romeijn zich volledig konden richten op het duel tegen Hurry Up.

Arbiters

Met een sterke 6-0 dekking en met hele lange aanvallen werden de Zwartemeerders bestreden. Dat lukte zeker in de eerste helft uitstekend, al werd de thuisploeg op belangrijke momenten ook geholpen door de zwak leidende arbiters Bakema en Smit. Zo werden Björgulfsson en Suelmann in het eerste half uur voor lichte overtredingen bestraft met twee minuten, terwijl Huttinga en Stevanovic van Aalsmeer voor zwaardere vergrijpen op clementie konden rekenen. Het zorgde voor irritatie bij Joop Fiege, die al vrij snel in de eerste helft greep naar een time-out om zijn mannen bij de les te houden en niet te focussen op de beslissingen van de mannen met de fluit. Dat lukte deels, want de eerste helft werd afgesloten met een te overziene achterstand van 14-11. Toch had die stand ook heel simpel 13-12 kunnen zijn, als Hurry Up-hoekspeler Arnold Postema in de laatste minuut voor rust scherper was geweest. Eerst leed hij knullig balverlies, vervolgens liet hij zijn directe tegenstander veel te makkelijk scoren en op slag van rust schoot hij volledig vrij op doelman Gaby Birjovanu.

Held

Die Birjovanu groeide in de tweede helft uit tot de held van Aalsmeer. Deels door eigen presteren, maar vooral dankzij Hurry Up dat de doelman met geforceerde acties steeds beter in de wedstrijd schoot. De wedstrijd leek af te stevenen op een ruime zege voor Aalsmeer, totdat Fiege hoekspeler Paul Schuiling bracht voor Postema. Met Schuiling kwam er weer wat 'schwung' in de ploeg en de achterstand van vijf punten (16-11) werd teruggebracht naar 2, bij 18-16. Maar verder kwam Hurry Up niet. Daarvoor zat Aalsmeer te goed in de wedstrijd en waren de Zwartemeerders ook te zwak.

Landstitel

Hurry Up kan zich nu volledig richten op de playoffs. Daarin speelt de ploeg zaterdag de belangrijke wedstrijd in Geleen tegen Limburg Lions. Met als inzet het bereiken van de finale om het landskampioenschap. De mannen van Fiege staan met nog vier duels één punt achter de Lions en stijgen bij winst naar de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van de finale.