Geen eredivisie voor handbaldames DOS

DOS vergeet zich in te schrijven voor bekertoernooi
HANDBAL - De dames van DOS uit Emmer Compascuum hebben in eigen hal met 30-38 verloren van V&L uit Geleen. Daarmee is de ploeg uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de eredivisie.
Vanaf het begin waren de gasten uit Limburg de bovenliggende partij. Met snel en attractief handbal nam V&L al snel een 2-5 voorsprong. DOS had het lastig en kwam zowel aanvallend als verdedigend tekort. Dit resulteerde veelal in veel balverlies en geforceerd schieten. Toch bleef het verschil tot de rust beperkt tot slechts twee doelpunten (14-16). Ook in de tweede helft waren de dames van trainer Paul van Gestel niet opgewassen tegen het gevarieerde spel van V&L. Ook al kon DOS af en toe weer wat dichterbij komen, het lukte de ploeg nimmer om op voorsprong te komen. In de slotfase liepen de Limburgse meiden zelfs gemakkelijk uit naar een royale overwinning. Topscoorders bij DOS waren Sandra Louissen (10 x), Alet van Veen (6x) en Annelies Smeets (6x). Door deze nederlaag speelt DOS ook het volgend seizoen in de eerste divisie.