Mislukken Catshuisoverleg: onzekerheid in Drenthe

ASSEN - Door het mislukken van het Catshuisoverleg breekt een onzekere periode aan voor de Drentse politiek. Dat zeggen verschillende partijen in de Drentse Staten.

Meer onduidelijkheid

Volgens CDA-fractievoorzitter Henk Klaver is het nu nog onduidelijker wat Drenthe boven het hoofd hangt. Ook volgens de PvdA komt er een onzekere tijd aan. Vanwege de onduidelijkheid over de bezuinigingen, is het lastig een begroting voor 2013 te maken. Wel is PvdA-fractievoorzitter Eddy Veenstra blij dat er een einde is gekomen aan twee jaar stilstand.

Bezuinigingen

Gisteren liepen de onderhandelingen tussen de coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV over aanvullende bezuinigingen van zo'n veertien miljard euro liepen gistermiddag stuk, omdat Geert Wilders de afspraken niet voor zijn rekening wilde nemen.

'Ontzettend jammer'

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs uit Assen noemt het mislukken van de onderhandelingen ontzettend jammer. Agnes Wolbert uit Annen, die voor de PvdA in de Tweede Kamer zit, zegt opgelucht te zijn door het stuklopen van het Catshuisoverleg.
Vanwege de gebeurtenissen in Den Haag komt CDA Tweede Kamerlid Ruth Peetoom morgen niet naar Drenthe. Ze zou hier op werkbezoek gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.