Wolbert en Ziengs weer kandidaat voor Tweede Kamer

PROVINCIE - Assen - PvdA-Tweede Kamerlid Agnes Wolbert uit Annen en VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs uit Assen stellen zich weer kandidaat voor de Tweede Kamer-verkiezingen op 12 september. Dat werd vandaag bekend in het Radio Drenthe-programma Cassata. Van CDA-Kamerlid Margreeth Smilde uit Eelde is nog niet bekend of ze weer voor een plek in de kamer gaat. Ze heeft komende week een gesprek met de Drentse CDA-voorzitter Martijn Reinders.
Bij het CDA-bestuur hebben zich trouwens al meer kandidaten gemeld, net als bij de Drentse VVD. Wie dat zijn willen de partij-voorzitters niet zeggen. Maar bij de VVD gaat het in elk geval om ex-wethouder Nina Hofstra van Tynaarlo en om LTO-bestuurder Jacob Bartelds uit Tweede Exloërmond, die in 2010 ook op de kandidatenlijst van de VVD stond.

Margreeth de Boer

Bij de PvdA moeten kandidaten zich uiterlijk 5 mei melden bij de landelijke adviescommissie kandidaatstelling en die staat onder leiding van Margreeth de Boer uit Zeijen, de oud-commissaris van de koningin van Drenthe en oud-PvdA-minister. In 2010 en 2011 was ze nog een tijd waarnemend burgemeester van Hoogeveen. De PvdA werkt straks met verschillende kieslijsten per gewest. Daarbij kunnen de onderste vijf plaatsen ingevuld worden met kandidaten uit de eigen regio.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.