Hurry Up laat winst glippen in cruciaal duel in Limburg

HANDBAL - De handballers van Hurry Up hebben vanavond een geweldige kans laten liggen om de tweede plek in de kampioenspoule te pakken. De formatie van trainer/coach Joop Fiege ging weliswaar nog rusten met een 14-12 achterstand, maar na 14 minuten in de tweede helft stond het 16-21. Die marge bleek echter niet genoeg voor de Zwartemeerders. Door twee onnodige tijdstraffen, pech in de afronding en een aantal ongelukkige tegentreffers ging de winst alsnog naar de Limburg Lions. Het werd uiteindelijk 27-24.
Het duel was cruciaal in de strijd om een plek in de finale om het landskampioenschap. Bij winst had Hurry de tweede plek overgenomen van Limburg Lions en had het plaatsing voor de finale in eigen hand gehad. Lange tijd zag het daar ook naar uit. Bij rust stond de Drents ploeg nog op een 14-12 achterstand, maar na rust was Hurry Up aanvankelijk heer en meester. Verdedigend scherp en enorm trefzeker. Binnen vier minuten stond het 15-15, na zeven minuten was het 15-18 en nog eens zes minuten later was het 16-21. In die laatste fase profiteerde de ploeg uit Zwartemeer dankbaar van een dubbele tijdstraf voor de Limburgers.

Maar halverwege de tweede helft herpakte Limburg Lions zich, geholpen door twee onnodige tijdstraffen van Hurry Up-spelers Suelmann en Philips. Bovendien viel keeper Rink nog een keer ongelukkig met bal en al zijn goal in, waarmee al duidelijk werd dat het geluk meer en meer kantelde naar de thuisploeg. Limburg Lions zette de tanden erin en liet niet meer los. Na 22 minuten werd het 23-23, drie minuten later 25-23 en die marge bleek voldoende voor de formatie uit Geleen.

Hurry Up blijft door de nederlaag derde in de kampioenspoule. De achterstand op nummer twee Limburg Lions is opgelopen naar drie punten. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.