Hake voelt zich niet te groot voor andere rol dan hoofdtrainer

VOETBAL - Zichtbaar emotioneel nam trainer René Hake afgelopen vrijdag afscheid van het thuispubliek. De FC Emmen-supporters zongen de oefenmeester toe, die na 1,5 jaar vroegtijdig afscheid neemt van de Drentse club. "Ja, dat deed me goed. Dat geeft toch aan dat ze een goed gevoel hadden over hetgeen ik hier heb gedaan."
"Natuurlijk doet het me pijn dat ik de klus hier niet heb kunnen afmaken. Anderhalf jaar geleden hebben we niet voor niets een plan uitgestippeld. Dat dat nu vroegtijdig wordt beëindigd is jammer. Ik heb me ook afgevraagd of ik niet nog een jaar moest doorgaan.maar in het wekelijkse overleg werd duidelijk dat dat niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Daarom heb ik zelf de beslissing genomen te vertrekken."

Waar de toekomst van Hake ligt is nog onduidelijk. Een paar weken geleden zong zijn naam nadrukkelijk bij Go Ahead Eagles, maar de club uit Deventer koos uiteindelijk voor Erik ten Hag. "Er zijn wel wat contacten, maar nog niet concreet."

Hake beseft dat hij op dit moment geen imposante CV kan overleggen aan de clubs die op zoek zijn naar een trainer. "Maar ik wil absoluut werkzaam blijven in het betaalde voetbal. Sinds begin jaren negentig werk ik in het profvoetbal. Dat kan als assistent-trainer of als hoofd opleidingen. De doelstelling is hoofdtrainer, maar ik ben niet in de positie om dat te gaan eisen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.