Bult haalt finale Champions League

Mark Bult naar Gummersbach
HANDBAL - Het leek onmogelijk. Nee, het was onmogelijk. Maar Emmenaar Mark Bult heeft met zijn club Füchse Berlin de Campions League finale bereikt. In de returnwedstrijd versloeg de Duitse club zondagmiddag het Spaanse Ademar Leon met 29-18. In Spanje werd het vorige week 34-23 voor Leon, waardoor Berlin de uitgescoorde doelpunten dus de beslissing brachten.
De slotfase van het duel in Berlijn was bloedstollend. Twee minuten voor tijd scoorde Petterson de 29-18 voor de thuisploeg, waarna de Duitsers in ondertal de laatste minuut in moesten. Leon maakte echter een aanvallende fout, waardoor de ploeg van Bult de slotseconden professioneel uitspeelde.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Berlin de finale haalt van de Champions League, die wordt gespeeld in Köln. Kopenhagen en Atletico Madrid hebben zich ook voor de grote finale geplaatst. De vierde ploeg is de winnaar van het duel tussen het Duitse Kiel en het Kroatische Zagreb. De finale van de Cup met de grote oren vindt plaats in het weekend van 26 en 27 mei.