Alcides verspeelt op eigen veld titel

VOETBAL - Alcides heeft vanmiddag op eigen veld met 1-3 van concurrent Be Quick 1887 uit Groningen verloren, waardoor de ploeg uit Meppel de titel in de zondaghoofdklasse C uit haar hoofd mag zetten.
De ploeg van trainer Raymond Schuurman liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en creërde amper kansen. Bij de gasten uit Groningen wist aanvaller Max Reilman wel raad met de kansen. Hij maakte de eerste twee goals, waarvan de eerste voor rust. Alcides kwam niet verder dan een afstandschot van aanvoerder Eric Jan Lijzen en een kopbal van Erwin Scholte ter Horst. Tien minuten voor tijd maakte Yumé Ramos vanaf elf meter de aansluitingstreffer. Het was alweer zijn 28e goal van het seizoen. In blessuretijd zorgde Sarkodie voor de verdiende 1-3.

Met nog twee speelronden te gaan blijft Alcides wel derde in de zondag hoofdklasse C, maar het gat met koploper Be Quick 1887 is inmiddels opgelopen naar vier punten. Sneek staat tweede met twee punten minder dan de Groningers.