Scheepswerf in Meppel wil delen Titanic nabouwen

MEPPEL - Scheepswerf Kaap in Meppel zou graag meewerken aan het nabouwen van de Titanic. Dat zegt Sietse van der Woude van de scheepswerf.
Een Australische miljardair laat in China het schip, dat in 1912 op z'n eerste reis van Engeland naar Amerika verging, nabouwen. Op dat moment was de Titanic het grootste schip ter wereld. Het schip van 270 meter lang, 28 meter breed en 58 meter hoog zou nu niet meer de grootste zijn, maar toch denkt Van der Woude dat het een succes kan worden. ''Het wordt een attractie. De nostalgie ervan zal een aantal mensen aanspreken. Ook is het gewoon een mooi ontwerp. En het is nu natuurlijk een hype, omdat het honderd jaar geleden is dat de Titanic zonk.''

Scheepswerf Kaap in Meppel is te klein voor de herbouw van het onzinkbaar geachte schip. ''Het zou in Nederland technisch gezien kunnen'', zegt Van der Woude. ''Maar in Drenthe kunnen we zo'n groot schip niet van zijn locatie krijgen. De eerste de beste brug is al een probleem. Wel zouden we delen kunnen bouwen. Als we die kans krijgen zullen we dat ook zeker doen'', aldus Van der Woude.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.