Margreeth Smilde stopt als CDA-Kamerlid

DEN HAAG - Margreeth Smilde uit Eelde stopt als Kamerlid voor het CDA. De 57-jarige politica zit sinds 2002 in de Tweede Kamer.
Smilde vindt het na tien jaar tijd om iets anders te gaan doen. ''Ik heb een fantastisch boeiende baan en heb ontzettend veel meegemaakt. Maar ik denk dat het goed is dat ik mijn gedachten weer eens op andere dingen richt'', aldus het Kamerlid, dat tot de verkiezingen aanblijft.

Smilde maakte in haar periode in Den Haag vijf verschillende kabinetten mee. ''Dat geeft al aan wat voor boeiende periode het is geweest. Daarnaast heb ik ook nog drie bijzettingen in de Koninklijke grafkelder meegemaakt. En al die formatiebesprekingen en campagnes. Het is een hele bijzondere tijd geweest.''

De Drentse politica maakte zowel hoogte- als dieptepunten mee in de Tweede Kamer. ''Het leukste kabinet was Balkende II. Toen mocht ik me bezighouden met de zorgverzekeringswet en dat is het allerleukste wat ik gedaan heb. Er waren voor mij twee dieptepunten. Het gedoe rond de LPF ten tijde van het eerste kabinet Balkendende en de val van Balkenende IV in 2010.''

Wie het CDA Drenthe nu naar voren schuift als kandidaat-Kamerlid is nog niet bekend. Belangstellenden kunnen zich tot 18 mei melden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.