Subsidie geothermie-project ingetrokken

Het college wil minder uitgeven aan minima
Het college wil minder uitgeven aan minima
EMMEN - Gedeputeerde Staten vorderen een subsidie van 116.000 euro terug van het bedrijf Geothermie Nederland (GTN). Het bedrijf zou vorig jaar al restwarmte uit een nieuw te bouwen geothermiecentrale gaan leveren aan tuinders in Zuidoost-Drenthe. Maar tot dusver is daar niets van terecht gekomen.
Tuinders uit Erica, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe hebben in januari 2011 een intentieverklaring getekend om samen aardwarmte als energiebron te ontwikkelen. Volgens woordvoerder Cees Ruhé van de tuinders verandert het GS-besluit van vandaag daar helemaal niets aan, want de tuinders werken niet samen met het bedrijf Geothermie Nederland.

Warm grondwater van minimaal 60 tot 70 graden Celsius, dat wordt opgepompt van twee kilometer diepte, is geschikt om kassen te verwarmen. De provincie heeft de bruikbare ondergrondse heetwaterbronnen in Drenthe in kaart gebracht en bereidt een boring voor.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.