Ontspanning en muziek tegen examenstress

ASSEN - De beste manier om examenstress tegen te gaan is ontspannen zijn en muziek opzetten. Dat zegt examentrainer Karin Overbosch uit Assen. De centrale examens beginnen volgende week.
Dit jaar zijn de examenregels aangescherpt. Leerlingen moeten nu op alle vakken een voldoende halen. Karin Overbosch geeft huiswerkbegeleiding en examentraining aan jongeren. Haar gouden tip is het chillen op de bank en computer achterwege laten en eerst aan het werk. "Als je de kennis erin hebt mag je relaxen", aldus Karin.

Leerlingen beginnen volgens de begeleidster te laat met leren voor de examens. De scholieren weten het vaak wel, maar zijn ongemerkt te veel tijd kwijt aan computeren en social media. Het huiswerk verdwijnt dan al snel naar de achtergrond. Aldus Karin.

Ook waarschuwt Karin voor het drinken van energiedrankjes. "Tijdens het examen moet je rustig kunnen nadenken". Homeopathische middelen zijn volgens de begeleidster een betere optie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.